Inspiratie voor de inrichting van je eetkamer

Creëer de perfecte setting voor onvergetelijke diners

De eetkamer is het hart van het huis; een plek waar verhalen worden gedeeld, gelachen wordt en herinneringen worden gemaakt. Het is dan ook een plek waar je graag bent, dus die wil je natuurlijk zo leuk mogelijk inrichten. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze ruimte zowel uitnodigend maakt als praktisch handig inricht? Gelukkig hebben wij wat inspirerende ideeën voor je op een rijtje gezet om jouw eetkamer om te toveren tot een stijlvolle en gezellige ruimte waar je maar al te graag tijd doorbrengt.

Leg de basis met de juiste vloer

De vloer in je eetkamer legt letterlijk en figuurlijk de basis voor de hele sfeer van de ruimte. Het kiezen van de juiste vloer is dan ook een van de eerste en misschien ook wel belangrijkste dingen die je moet doen wanneer je je eetkamer gaat inrichten.  Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten vloer. Dit brengt van nature een warme en knusse charme met zich mee en kan variëren van rustiek tot modern, afhankelijk van de afwerking die je kiest. Ook kun je kiezen voor tegels of gepolijst beton, waarmee je voor een moderne of juist klassieke look kunt gaan.

Welke vloer kies jij?

Maak er je favoriete plekje van

Om van de eetkamer een speciale, eigen plek te maken kun je deze scheiden van andere ruimtes. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een scheidingswand of glazen wand te plaatsen. Een andere stijlvolle en ook praktische manier om dit te doen is door middel van een mooie steellook taatsdeur. Hiermee scheid je de eetkamer van andere ruimtes op een elegante manier, waardoor het alsnog open en ruimtelijk aanvoelt. Nog een voordeel is dat je hierdoor lekker veel natuurlijk licht in huis hebt en dat het er prachtig uit ziet. Met deze steellook taatsdeuren wordt de eetkamer gegarandeerd je favoriete plek in huis!

Meer over steellook taatsdeuren

Een tafel die verhalen vertelt

Het belangrijkste meubel van de eetkamer is zonder twijfel de eettafel. Dit is tenslotte het middelpunt van je eetkamer. Kies een tafel die past bij jouw levensstijl en die mooi meebeweegt met de rest van de ruimte. Een lange rechthoekige tafel is bijvoorbeeld ideaal voor uitgebreide diners in grote gezelschappen. Aan de andere kant zorgt een ronde tafel juist voor dat gezellige en knusse gevoel en past deze ook goed in wat kleinere ruimtes. Denk bij het kiezen van jouw eettafel ook goed na over het materiaal. Hout heeft bijvoorbeeld een wat warmere uitstraling, terwijl metaal en glas juist een moderne twist aan de eetkamer geven.

Kies voor stoelen met karakter

Het kiezen van de stoelen biedt een uitgelezen kans om karakter en comfort aan de eetkamer toe te voegen. Combineer verschillende stijlen voor een speels effect of kies juist voor allemaal dezelfde stoelen en creëer een harmonieus geheel. Afhankelijk van je levensstijl en smaak kun je de juiste stoelen kiezen. Houd je van lange dineravonden met vrienden en familie? Kies dan voor comfortabele, gestoffeerde stoelen waar je de hele avond in kan genieten. Volg je graag de laatste trends? Kies dan voor strakke, moderne stoelen en ga voor een minimalistische look.

Creëer sfeer met de juiste verlichting

Goede verlichting is onmisbaar in de eetkamer. Een opvallende hanglamp boven de tafel geeft meer dan alleen licht: het is een kunstwerk dat je interieur afmaakt. Speel met verschillende soorten licht door er wandlampen bij te hangen of creëer een gezellige en intieme sfeer met een staande lamp in een hoek. Dimbare verlichting is een must om de lichtinval aan te kunnen passen aan de juiste sfeer in het moment.

Meer tips over verlichting

BLOG 60 FOTO 6.jpg

Kleur en textuur voor een warm welkom

Kleuren en texturen spelen een grote rol in het creëren van de juiste uitstraling. Een wand geverfd in mooie zachte aardetinten zorgt voor een warme en uitnodigende ruimte, terwijl heldere kleuren de eetkamer meer een frisse en vrolijke uitstraling geven. Ook kun je kiezen voor een wand die met hout gedecoreerd is, waardoor je een knusse, warme sfeer creëert. Voeg textuur toe met een mooi vloerkleed, linnen tafelkleden of robuuste houten accessoires voor een gevoel van warmte en gezelligheid.

De mogelijkheden van wanden

Maak het persoonlijk met de juiste accessoires  

Geef je eetkamer een persoonlijke touch met kunst en accessoires. Hang je favoriete schilderijen aan de muur of maak het eigen met een galerijmuur vol foto’s van familie en vrienden. Zet op een aantal plekken planten neer voor een natuurlijke en levendige uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote plant in de hoek, of een vrolijk klein vetplantje op tafel.

Meer advies voor het stylen van je interieur

Opbergruimte in stijl

En dan nog de finishing touch van de eetkamer: stijlvolle opbergruimte. Een stijlvol dressoir of een open kast is niet alleen handig voor het opbergen van je servies en glaswerk, maar dient ook meteen als display voor je mooiste items. Kies een stuk dat past bij de rest van je inrichting, dan zul je zien hoe mooi functionaliteit en stijl samensmelten tot een prachtig geheel.

Je eetkamer inrichten is een kans om een ruimte te creëren die zowel uitnodigend als reflectief is van jouw unieke stijl. Met deze tips van Verhaag Sevenum kun je een plek creëren waar je zelf graag bent en die je graag deelt met familie en vrienden. Laat je inspireren, experimenteer met stijlen en maak van je eetkamer de favoriete plek in huis.

Laat je alvast inspireren

Geïnspireerd geraakt en hulp nodig bij jouw eigen keuzes?

Onze experts helpen je graag verder met jouw project.

Maak nu een afspraak

Meer lezen?

Moderne kastenwand voor in de woonkamer? 3 tips en ideeën

donderdag 07-03-2024

Moderne kastenwand voor in de woonkamer? 3 tips en ideeën

Ontdek hoe je met een moderne kastenwand of inbouwkast je woonkamer transformeert. Haal inspiratie uit onze ideeën voor een functionele en stijlvolle woonruimte.

Lees meer