PVC, EEN SLIJTVAST ALTERNATIEF OP HOUT

Bovendien zeer hard en bijzonder stabiel.

De PVC-vloeren uit het assortiment van Verhaag zijn bijzonder sterk, vlak en vormvast. PVC-vloeren lenen zich uitstekend voor intensief belopen ruimtes en zijn makkelijk in onderhoud. Daarnaast zijn PVC-stroken door het gladde, niet poreuze oppervlak zeer hygiënisch. Een PVC-vloer is harder dan een vinylvloer en dankzij de sterke PU-beschermlaag zeer slijtvast en duurzaam. PVC-stroken voelen (zeker in combinatie met vloerverwarming) aangenaam en verspreiden door de volledige verlijming en het enigszins flexibele materiaal geen hinderlijke contactgeluiden. De toplaag is 0,55 mm dik en dat staat voor kwaliteit. De PVC-vloer is er in diverse uitvoeringen en afmetingen, zelfs in visgraat,  met houtstructuur en de PVC-vloer is er ook in de tegellook.

De PVC-vloeren kunnen op 2 manieren gelegd worden: middels een click-verbinding op een ondervloer van een paar mm dik. De click-versie lijkt eigenlijk nog het meeste op de laminaatvloer en is vrij eenvoudig te leggen. De verschillende planken worden in elkaar geclickt en hoeven verder niet verlijmd te worden. Doordat er een click-verbinding in de PVC-strook zit er deze altijd dikker dan de PVC-strook die vast verlijmd wordt. De 2e manier is vast verlijmd op een geëgaliseerde ondervloer. Deze heeft verder geen aparte ondervloer nodig. Wel is van groot belang dat de ondervloer 100% glad is. Wanneer er namelijk kleine onzuiverheden in zitten zal dat meteen zichtbaar zijn aan de bovenkant van de plank. Als er vloerverwarming ligt is alleen de vast verlijmde legwijze aan te bevelen omdat er bij de click-versie te veel warmte verloren zal gaan.

Contact Opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken